Menu
het
project
Menu

Over ons

Voor wie ons nog niet kent.. Wij zijn het NoorderLicht Project! Een enthousiaste groep mensen met een gedeelde passie voor muziek en geloof. Ontstaan vanuit een lokale kerk in het Noorden hebben we een verzameling liedjes geschreven over ons christelijk geloof. We willen graag op een enthousiaste manier overbrengen wat we geloven in taal die voor iedereen begrijpelijk is. We hopen dat we daarmee dicht bij mensen kunnen komen, op een positieve, muzikale, eerlijke en soms kwetsbare manier. 

Alle liedjes en teksten werden geschreven door André van der Weide met textiele bijdragen van Kelly Elzinga, Henk Pool en Elisa Krijgsman.

Een collage uit het cd boekje van ‘In de hemel brandt nog licht’

Het gaat om eigentijdse liedjes, maar retro invloeden zijn overal te horen. Geschikt om enthousiast mee te zingen in de kerk of in de auto, om lekker naar te luisteren of bij weg te dromen. We doen graag creatief. We proberen je bij elk nummer te verrassen met een onverwachte stijl en knipogen daarbij naar bekende nummers uit de popmuziek. We verzinnen graag deuntjes die blijven hangen en hopen je tegen te komen als je ze op de fiets fluit.

Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de inhoud. Wij zijn christenen, enthousiast over ons geloof en dat willen we graag delen. Maar we willen de drempel niet te hoog maken omdat we vinden dat de boodschap voor iedereen is. We kiezen daarom voor begrijpelijke taal, herkenbare onderwerpen en hopen dat men de diepgang tussen de regels door mag vinden. Ook voor christenen is het leven niet perfect, maar we willen op een positieve manier laten zien waar voor ons het licht vandaan komt, waar we onze hoop vinden. Vandaar de titel van ons eerste album: In de hemel brandt nog licht!

We hopen dat de liedjes een weg mogen vinden naar een grote doelgroep, of je nou christen bent of op zoek naar meer. En we hopen dat de muziek ook z’n weg mag vinden naar kerkdiensten. Dat is de plek waar wij zelf vandaan komen en waar de liedjes zijn ontstaan. Dat het een mooie toevoeging mag zijn aan de christelijke muziek die we zelf al jaren met passie en plezier in de kerk spelen.

De eerste 17 NoorderLicht nummers kun je horen op ons debuutalbum ‘In de hemel brandt nog licht’. We hopen je binnenkort persoonlijk bij een optreden te kunnen ontmoeten.


Afbeelding afkomstig uit de digipack, ontwerp: Ruben Romijn

Schrijfster Gerry Velema heeft een voorwoord en leuke tekstjes geschreven voor het cd boekje. Gerry woont, net als ‘NoorderLicht oprichters’ André en Kelly, ook in Roden en draagt bij aan de Bemoedigingssite. Het NoorderLicht Project heeft veel raakvlakken met de visie achter de bemoedigingssite. 
https://www.bemoedigingssite.nl/nieuws/in-de-hemel-brandt-nog-licht

Lees hierboven een artikel over ons op de Bemoedigingssite.