Bekende christelijke artiesten als Elly van Rikkert, Pjotr, Marc Floor en Sera Noa vertellen een gevarieerd muzikaal sprookje
van links naar rechts: Rikkert, Pjotr, Sera Noa, Marc Floor, André, Elly en Fanuel

Vorig voorjaar maakte het NoorderLicht Project de CD ‘Bootje van papier’ waarvan de opbrengst ging naar vluchtelingkinderen op Lesbos, en in het najaar de Daarom Kerst-cd  'Kijk, het wordt licht'. Daar waren ze bij 'Kerk in Actie' zo enthousiast over dat ze ons dit jaar weer gevraagd hebben iets te maken voor de actie Daarom Kerst. Nu gaat de opbrengst naar vluchtelingkinderen in heel Griekenland.

Het project van dit jaar bestaat uit een cd met het audioverhaal en veertien liedjes er doorheen geweven. En uit een (voor)leesboekje met mooie kleurplaten.

Het is een verhaal over een meisje, Noëlla, dat een gewonde duif vindt terwijl ze op weg is naar haar tante Tilly, die in het ludieke dorpje Fladderveen woont. Samen met haar tante lapt ze de duif op door haar te laten luisteren naar mooie liedjes uit de oude grammofoon van tante Tilly. De duif vliegt naar de regenboog, over een glazen zee. Hij vliegt over de hele wereld om kinderen te helpen.

 

De stijl van de liedjes op het album varieert nogal. Dat gaat van jaren dertig-jazz, tot rap, vlotte pop en ballads. Ilse Bevelander en haar dochter Zoë zingen het Disney-achtige duet ‘Als ik kon vliegen’. Wij zijn blij met het resultaat. De teksten vertellen een verhaal dat in de christelijke context past. Tegelijkertijd zijn het los te begrijpen liedjes waar iedereen zich hopelijk in kan herkennen.

Het een echt conceptalbum is met een sprookje waar verhaal, muziek en liedjes door elkaar heen lopen (echt niet alleen voor kinderen!). Op de CD staan liedjes van Elly en Rikkert, NoorderLicht Project, Marc-Floor, Martin Brand, Ilse en Zoe Bevelander en zingen en rappen Sera Noa en Pjotr ook mee.

 

Je kan de cd of het boekje gratis bestellen via www.daaromkerst.nl

Enthousiast? Je kan ook meerdere exemplaren bestellen voor je kerk, school of club op www.daaromkerst.nl/bulk

Als je de vluchtelingenkinderen structueel wil helpen met een gift van minimaal 3 euro per maand, door donateur te worden van Kerk in Actie, dan ontvang je van ons de CD èn het boekje.
Daarnaast ontvang je extra de CD Ín de hemel brandt nog Licht', met prachtige liedjes van het NoorderLicht Project, gezongen door o.a. bekende gospelartiesten en de CD 'Bootje van papier'! *
 
Wij wensen jou en jouw geliefden luisterrijke en fijne kerstdagen,en een gezegend 2022!
 
Met hartelijke groet,
 
Elly Zuiderveld
Andre van der Weide
Bouke Norg
* Klik hier voor meer informatie
bekijk online