Menu
het
project
Menu

CD In de hemel brandt nog lichtHet eerste NoorderLicht Project album

In november 2018 kwam het eerste NoorderLicht Project album op markt, uitgebracht op het Ecovata label: ‘In de hemel brandt nog licht’. Het album is te koop op CD en iTunes en te beluisteren via oa. Spotify.
Het album is gevuld met 17 liedjes, meer kon er eigenlijk niet op een cd. En via al die liedjes wordt je geleid door een sprookjesachtige wereld aan de hand van thema’s uit een kerkdienst en thema’s die horen bij zoeken.
Aan de cd werkten tal van bekende namen mee, waaronder Elise Mannah, Martin Brand, Frank van Essen, Arièn Vink, Miranda de Vlieger en Elisa Krijgsman


Bestel de CD ‘In de hemel brandt nog licht’


Hieronder staan de nummers van het album op Spotify


Hieronder geven we graag een voorproefje van het album en de verscheidenheid van stijlen en onderwerpen. Luister oa naar Martin Brand, Elise Mannah, Arièn Vink, Elisa Krijgsman, Frank van Essen en Miranda de Vlieger.. en niet te vergeten onze lokale talenten uit het NoorderLicht Project zelf:

Verpakt in een mooie digipack, met een design van Ruben Romijn

Voor de realisatie van het NoorderLicht Project hebben we kosten nog moeite gespaard en we hopen dit voort te kunnen zetten. Je helpt het project door het album rechtstreeks via deze website te bestellen. De prijs is 12,50 en de verzending is gratis. Kom je hem hier aan de deur afhalen, dan kan dat voor 10 euro.

Bestel de CD hier

Het NoorderLicht concept is ontstaan vanuit een lokale kerk in Roden genaamd ‘de Open Hof’. Gebracht door een enthousiaste groep Noorderlingen die onverwacht veel bijval kreeg. Dat werd uiteindelijk deze ijzersterke productie van Henk Pool. We zijn heel blij met de gastbijdragen van oa Martin Brand, Elise Mannah, Frank van Essen, Ariën Vink, Elisa Krijgsman, Tollak Ollestad en Miranda de Vlieger.

Op de binnenkant van de digipack staan alle namen van de betrokkenen

We hebben ons uiterste best gedaan om er iets moois van te maken. Het geheel biedt echt iets extra’s bovenop de muziek die op de cd staat. Naast de luxe digipack verpakking zit er een mooi vormgegeven tekstboekje bij, met veel foto’s en een voorwoord en tekstjes van schrijfster Gerry Velema. 
Lees hier een artikel van Gerry op de Bemoedigingssite over het NoorderLicht Project.

Op het album staan maar liefst 17 nieuwe nummers in een bonte variatie van stijlen. In meer dan 72 minuten komen alle mogelijke thema’s van een kerkdienst voorbij waarbij de luisteraar hopelijk steeds verrast wordt door de aanpak en catchy meezingers.
We willen op een creatieve manier vertellen wat we geloven, in begrijpelijke taal. De liedjes gaan over mensen, vriendschap, verlangens, vragen en hoop.  Toegankelijk en laagdrempelig, met enige diepgang tussen de regels. En daarbij hopen we van harte dat de boodschap iedereen aan kan spreken, voor christenen een feest der herkenning maar vooral voor iedereen.

De tracklist..

‘In de hemel brandt nog licht’ is een concept-album die je als geheel kunt luisteren, maar het is tegelijkertijd een losse verzameling nummers. Qua concept heeft het album iets van een rockopera, met liedjes in alle mogelijke stijlen  die doorlopen en thema’s die terugkomen. Alle thema’s die horen bij een kerkdienst komen voorbij en nodigen vaak uit tot meezingen.

Dit is een nieuw concept, ontstaan vanuit een lokale kerk in Roden genaamd ‘de Open Hof’. Gebracht door een enthousiaste groep Noorderlingen die onverwacht veel bijval kreeg. Dat werd uiteindelijk deze ijzersterke productie van Henk Pool. Met gastbijdragen van tal van bekende muzikanten: Martin Brand, Elisa Krijgsman, Frank van Essen, Miranda de Vlieger, Ariën Vink en Elise Mannah.

De credits van ‘In de hemel brandt nog licht’

We hopen dit concept ook live in het land te gaan brengen. Hier en daar zullen we de komende tijd lokaal al te zien zijn, houd de agenda in de gaten. De band zal in ieder geval bestaan uit NoorderLicht betrokkenen van het eerste uur: André, Kelly, Kees, Annelien, Pandu en Annelies. En we kijken wat er nog meer nodig is om een goede uitvoering mogelijk te maken.

Het NoorderLicht Team